S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » MED a VČELÍ produkty » VČELÍ PRODUKTY » Plástvový pyl perga, včelí chléb


        

Plástvový pyl perga, včelí chléb

Skladem

 

Skladem: 3 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: VP - PERGA
Hmotnost balení: 100 g
Výrobce: Pleva s.r.o.
Expirace: ?
Země původu: ČR
naše cena bez DPH : 326 Kč (14 Eur)
naše cena s DPH (12 %):
365 Kč (16 Eur)

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
KVĚTOVÝ PYL v medu | 250 g
med - pyl
KVĚTOVÝ PYL v medu | 250 g
Skladem
naše cena 155 Kč (7 Eur)
Včelí květový pyl rouskovaný
VP - pyl
Včelí květový pyl rouskovaný
Skladem
naše cena 115 Kč (5 Eur)

Plástvový pyl 


Včelky se ve svém životě spoléhají na pyl – dokáže celému společenství dodat potravu. Pyl také včely používají pro výrobu blahodárné mateří kašičky, kterou krmí larvy. Přibližně 5% se přidává do poctivého medu, zde jej však najdete v maximální 100% koncentraci.

Můžete se setkat s různými názvy: včelí pyl / květový pyl / rouskový pyl / rouskovaný pyl. Za každým názvem je stejný pyl od včelek. Zakoupit pak může dvě varianty pylu:

Pyl rouskovaný – včelí pyl, který odebíráme ihned, jak včelka přiletí ze sběru do úlu

Pyl perga – včelkami již zpracovaný plástový pyl, který je lépe stravitelný. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší

__________________________________________________________________________________________________

Návod k použití: 

Jezte po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-3 lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku. 

Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocněních a první 3 měsíce těhotenství.

Pyl je možné užívat dlouhodobě, doporučujeme jej užívat cca měsíc a poté nechat týdenní pauzu, tuto kúru pak můžete opakovat.

____________________________________________________________________________________

Jak včelí pyl chutná?

Chuť květového rouskovaného pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti. Někomu může lehce připomínat chuť sena. Fermentací pyl přichází o svou barevnost a mění se také jeho chuť, která je sytější, může získat jemný nádech kyselosti a také se pro nás stává lépe stravitelným.

Proč se včelí pyl nedoporučuje při nádorových onemocněních?

Protože zatím ještě není prokázáno jak pyl na nádorové bujení působí. V otázce vhodnosti užívání pylu při onkologických onemocněních stojí proti sobě dvě názorové skupiny - jedna tvrdí, že to nevadí a druhá, že pyl nádorové bujení podporuje. Opatrnosti není nikdy dost a například při rakovině prostaty nebo ledvin je pyl opravdu nevhodný.

Jak dlouho včela rousek sbírá?

Včela s rousky pylu, Pleva

Jak dlouho včelka rousek sbírá?

Včelka vyletí 4-6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20-80 minut. Oba rousky váží 8-25 mg a obsahují neuvěřitelné 3-4 miliony pylových zrn. Jedna buňka obsahuje 0,3 g pylu a stačí pro odchov dvou mladušek, během jara včelstvo spotřebuje okolo 5 až 6 kg pylu.

_____________________________________________________________________________________

Mohlo by vás zajímat

Pyl Perga je rouskový pyl, který je včelkami již zpracovaný. Včely ho v úle zpracují tak, že vrství rousky do buněk a hlavami je dusají. Mezi jednotlivé vrstvy dávají med a výměšky svých žláz. V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení - pyl fermentuje, popraská obal pylového zrnka a díky tomu se zvýší jeho stravitelnost. Literatura uvádí až o 50 %. Také se tento pyl nazývá včelí chléb. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší než pyl rouskovaný.

Pokud by včelstvo nemělo pyl, nemohlo by existovat - žít, protože by krmičky nemohly vytvářet krmnou šťávu pro plod a mateří kašičku pro výživu matky.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NjFlM